фото: pixabay.comИранската страна започна през 2019 година постепенно да излиза от

...
фото: pixabay.comИранската страна започна през 2019 година постепенно да излиза от
Коментари Харесай

САЩ имат готовност да влязат в пряк контакт с Иран за завръщане към споразумението за ядрена програма

фото: pixabay.com

Иранската страна стартира през 2019 година последователно да излиза от ограничаващите параметри за обогатяването на уран. Това стана откакто някогашният към този момент президент Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Съединените щати от нуклеарното съглашение.

Съединените щати имат подготвеност да влязат в директен контакт с Иран за вероятно завръщане на двете страни към съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година.

За това оповестява " Ройтерс " във връзка на конференция на първите дипломати на западните страни по съглашението. Американският държавен секретар Антъни Блинкън е разговарял по видео връзка от Вашингтон с външните министри на Франция, Германия и Англия - Жан-Ив льо Дриан, Хайко Маас и Доминик Рааб, които са се срещнали в Париж.

В официалното съобщение за диалога им се прецизира, че Вашингтон продължава да упорства Техеран да направи първата крачка - с цялостно и категорично съблюдаване на съглашението. Иранската страна стартира през 2019 година последователно да излиза от ограничаващите параметри за обогатяването на уран. Това стана откакто някогашният към този момент президент Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Съединените щати от нуклеарното съглашение.

Властите в Иран сложиха ултиматум на новия президент Джо Байдън до другата седмица да стартира да анулира американските наказания против Ислямската република. В противоположен случай Техеран заплашва да забрани неочакваните инспекции от Международната организация за атомна сила.

 

От администрацията на Байдън оповестиха малко по-късно, че няма да упорстват за нови наказания пред Организация на обединените нации. Облекчават се и рестриктивните мерки за напредването на ирански дипломати, упълномощени към международната организация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР